Infraroodpaneel kort samengevat
Economisch: kan fors besparen op uw energierekening, ook toepasbaar in systeemplafonds en gipsplafonds.
Milieuvriendelijk: besparing op Co2, geen onderhoud, snelle installatie.
Eenvoudige installatie: verbinden met 220/230v, 4 gaten boren, inhaken.

COMFORT en DUURZAME BESPARING
Vroeger waren energiekosten min of meer bijzaak, tegenwoordig is het een aanzienlijke kostenpost. Het overgrote aandeel is het energiegebruik dat afkomstig is uit de behoefte van verwarmen. Om het reeds bestaande hoge besparingstempo vol te houden en/of te verhogen moet worden ingezet op nieuwe technologie en systeeminnovaties. Deze moeten leiden tot sprongsgewijze verbeteringen. Naast verbetering van de energie-efficiëntie, werkt deze verbetering natuurlijk ook enorm door in een kostenverlaging van uw facilitaire onderhoud en uw energieverbruik.

Waar plaats je een warmtepaneel het best?
De beste locatie voor een warmtepaneel is aan het plafond, hierdoor kan een warmtepaneel het gehele gebied gemakkelijk bestrijken zonder obstakels. Als aansluiting voor de elektriciteit gebruikt u dan eenvoudig het lichtpunt. De afstand van een warmtepaneel tot aan het plafond bedraagt ong. 4cm. Bij een systeemplafond past een warmtepaneel exact binnen 1 of 2 plafondpanelen. In badkamers wordt het warmtepaneel regelmatig als spiegeluitvoering aangebracht (tegen meerprijs leverbaar), hierdoor altijd een helder zicht.

Is een warmtepaneel veilig?
Het warmtepaneel is absoluut veilig en voorzien van certificering waarmee het ruimschoots voldoet aan de strenge eisen zoals deze worden gesteld. De glasplaat is van gehard glas of ook in aluminium uitvoering verkrijgbaar, is spatwaterdicht en wordt volgens de strengste norm gefabriceerd.

Enkele van de unieke voordelen;
Geen onderhoud, of onderhoudscontract.
• Geen vocht maar een goede vocht-huishouding.
• Gelijke temperatuur over de ruimte verdeeld, geen stof meer of schimmelvorming.
• Aanzienlijke besparing op energiekosten.

Vochthuishouding
Met infrarode warmtepanelen bereikt men een verantwoorde wijze van verwarmen. Met deze verwarming wordt primair de omgeving binnen het bereik van deze warmtestraling verwarmd. Dus vloeren, muren, maar ook alles wat in de ruimte aanwezig is. Hiermee wordt bereikt dat de omgevingstemperatuur iets hoger zal liggen dan de luchttemperatuur. Vocht heeft geen kans om te condenseren en blijft in dampvorm in de lucht. Doordat het vochtgehalte in wanden en vloeren wordt verlaagd zal er minder transmissie plaatsvinden en het isolatievermogen verhogen. Overmatig isoleren is dan overbodig.”

Infrarood (Verwarmingspaneel)
Ons warmtepaneel is uitgevoerd met 10.000nm (Hoogfrequent) uit het gebied van het verre infrarood spectrum en geeft geen zichtbaar licht en is absoluut gezond voor mens en dier. De vochtigheid blijft constant, en er wordt geen luchtcirculatie veroorzaakt.
Toepassing in Woningen, Studentenhuisvesting, ook zeer geschikt voor Hotels, Scholen en Verzorgingshuizen. Bij deze objecten kan centrale aansturing vanuit de receptie op basis van 3 programma-mogelijkheden, dus extra besparing geregeld worden, brand en inbraakalarm kan tegelijktijdig mee genomen worden.